Logo_logo_triodus__1_

Vakbond Abvakabo FNV maakt zich zorgen over de toekomst van de ontslagen medewerkers van kinderopvangorganisatie Triodus. Vrijdag werd bekend dat de organisatie faillissement heeft aangevraagd en een doorstart maakt onder SWKGroep. De groep laat weten zoveel mogelijk medewerkers van Triodus te willen overnemen maar FNV betwijfelt dit. Dit meldt Kinderopvangtotaal.

“Het bericht van het faillissement en de doorstart kwam als een totale verrassing voor de bond”, zegt vakbondsbestuurder Debbie van Leiden. “Ook de ondernemingsraad was niet op de hoogte. Het is allemaal geel snel gegaan, omdat het middels een pre-pack contructie is gegaan”. Alle medewerkers van Triodus blijven tot 1 december in dienst maar moeten voor hun functie opnieuw solliciteren bij SKWGroep. Wie wordt aangenomen krijgt een contract van 32 uur voor zes maanden.

De vakbond wil weten wat de plannen zijn na die zes maanden. Hoewel het erop lijkt dat de meeste ontslagen op het hoofdkantoor zullen vallen heerst er onder alle 350 medewerkers veel onzekerheid. Pas begin november zal meer duidelijk worden over wie mag blijven en wie niet. Ook de PvdA van Den Haag wil meer duidelijkheid. De partij roept het college van burgemeester en wethouders op om actie te ondernemen opdat zo min mogelijk werknemers op straat komen te staan. Pas begin november zal meer duidelijk worden over wie mag blijven en wie niet.

© Nationale Onderwijsgids