Logo_triodus__1_

Kinderopvangorganisatie Troidus in Den Haag is vrijdag door de rechtbank failliet verklaard. De kinderopvang maakt echter meteen een doorstart als onderdeel van de maatschappelijke organisatie SWKGroep. Alle medewerkers zullen voor hun baan opnieuw moeten solliciteren bij SWKGroep. Voor ouders en kinderen verandert er eerst niets. Dit meldt Omroep West.

Triodus kon door hoge huisvestingskosten het hoofd niet langer boven water houden, aldus een woordvoerder. De gemeente weigerde de huurprijzen te verlagen. Tegelijkertijd kampte de organisatie met een dalend aantal kinderen op de kinderdagverblijven. De schulden van Triodus bedragen inmiddels zo'n 3,5 tot vier miljoen euro.

Onder SWKGroep blijven de kinderdagverblijven en bso's van Triodus gewoon open. Op de korte termijn zal er voor de ouders en ongeveer 2400 kinderen weinig veranderen. Het aanbod en de kosten blijven hetzelfde, zegt een woordvoerder. Alle medewerkers zijn ontslagen, zij moeten opnieuw solliciteren bij SWKGroep. De doorstart is geregeld via een zogenoemde 'pre-pack-regeling. Dezelfde regeling werd eerder dit jaar toegepast bij de overname van kinderopvangorganisatie Estro door Smallsteps wat tot veel ophef leidde.

Triodus zat al langer in financiële problemen. In 2010 moest de kinderopvangorganisatie vijf locaties sluiten en tijdelijke contracten van medewerkers werden niet verlengd. Triodus telde op het moment van faillissement zo'n 350 medewerkers verdeeld over 49 vestigingen in de regio Den Haag. SWKGroep is een van de grootste kinderopvangorganisaties in Nederland, met zo'n tweehonderd vestigingen in en ruim tweeduizend medewerkers.

© Nationale Onderwijsgids