Normal_9000

AMSTERDAM - De negende editie van de Nationale Voorleesdagen ging vanochtend van start met Het Nationale Voorleesontbijt, zo meldt BN DeStem. Een keur aan bekende Nederlanders kruipt in de rol van Frank Groothof om de allerkleinsten voor te lezen.

De organisator van dit initiatief, Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek, benadrukt nog maar eens het belang van voorlezen aan kinderen. De fantasie van het kind wordt geprikkeld en het is bovendien gunstig voor de ontwikkeling van taalgevoel.

Het boek waaruit dit jaar voornamelijk zal worden voorgelezen is geschreven door Chris Haugton en draagt de titel ‘Mama kwijt'.

Deze week worden kinderen door het hele land voorgelezen op kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en in basisschoollokalen. Prinses Laurentien, die de afgelopen jaren heeft bewezen een verdienstelijk voorlezer te zijn, gaf vanochtend een lezing op basisschool De Windroos in Amersfoort.

Andere BN'ers, zoals Kim van Kooten, Edsilia Rombley, Maureen du Toit en Aaf Brandt Corstius, maar ook Kamerleden als Ahmed Marcouch, Mirjam Sterk en Bart de Liefde, volgen haar voorbeeld.

© Nationale Onderwijsgids