Normal_8882

LELYSTAD (Novum) - Tegen een 51-jarige eigenaar van een kinderdagverblijf in het Flevolandse Ens is twee jaar cel geëist wegens ontucht met kinderen. Het Openbaar Ministerie in Lelystad verdenkt Jan R. ervan elf minderjarige kinderen te hebben misbruikt.

Justitie eiste ook anderhalf jaar voorwaardelijke celstraf en een proeftijd van vijf jaar. Bovendien moet R. zich als het aan de rechtbank ligt verplicht laten behandelen. Ook mag de man van het OM in zijn proeftijd geen contact hebben met kinderen onder de 18 jaar en moet hij contact houden met de reclassering.

Het misbruik zou tussen 2008 en 2010 hebben plaatsgevonden op het kinderdagverblijf Onze Boerderij, waar de man mede-eigenaar van was. De slachtoffers waren tussen de 5 en 8 jaar. R. zou in de jaren negentig bovendien zijn nichtje hebben misbruikt. Hij heeft zelf altijd ontkend.

De man werd in december 2010 in zijn woning in Ens opgepakt. Eind vorig jaar kwam hij vrij toen de rechtbank zijn voorlopige hechtenis schorste zodat hij aan een behandeling tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag kon beginnen.