Minister Henk Kamp (Sociale Zaken) heeft maandag van GroenLinks 70.695 handtekeningen gekregen van ouders die bezorgd zijn over de kinderopvang. Kinderen die een kleurwedstrijd met het thema 'Handen af van de kinderopvang' hebben gewonnen, kwamen de bewindsman ook hun uitvergrote kleurplaten brengen.

,,Jullie vinden de kinderopvang heel erg belangrijk. Ik ook. Wij gaan er nu over praten en goed nadenken over wat jullie gezegd hebben.'' Dat zei de 'baas van de kinderopvang', zoals Kamp door GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent (foto) bij de meisjes en jongens werd geïntroduceerd.

GroenLinks organiseerde de actie voorafgaand aan een overleg in de Tweede Kamer over de toekomst van de kinderopvang. De oppositiepartij is bezorgd over geplande bezuinigingen op de kinderopvangtoeslag voor ouders met kinderen op de crèche of bij gastouders.

Tweede Kamerlid Ineke van Gent heeft maandagmiddag 22 november 70.695 verzamelde handtekeningen tegen de nieuwe bezuinigingen op de kinderopvang overhandigd aan minister Kamp van Sociale Zaken.

Naast de handtekeningenactie organiseerde GroenLinks ook een kleurwedstrijd voor kinderen tot en met 12 jaar in de opvang. Zij konden een blanco actieposter inkleuren. De winnaars zijn maandagmiddag tevens gehuldigd.