Logo_logo

(Novum) - Sytze van der V. eist een schadevergoeding van de gemeente Amersfoort. De gemeente heeft inmiddels een dagvaarding ontvangen en heeft de rechtbank enkele weken tijd gevraagd om een schriftelijke reactie te formuleren, laat een woordvoerder weten.

De veroordeelde pedoseksueel stelt emotioneel en psychisch beschadigd te zijn geraakt doordat burgemeester Lucas Bolsius zijn naam en woonplaats bekend heeft gemaakt. Hij eist twintigduizend euro schadevergoeding, blijkt volgens het AD uit de dagvaarding.

Van der V. had in juni aan persbureau Novum gemeld dat hij een woning had gevonden boven een kinderopvang in Amersfoort. Toen Bolsius werd gevraagd of dit waar was, besloot hij de buurt zelf te informeren over de komst van de pedoseksueel. De burgemeester wees erop dat het juridisch niet mogelijk was de pedoseksueel te dwingen te vertrekken. Zijn woning werd enige tijd uit voorzorg beveiligd.

Van der V. werd eerder tot twee jaar en drie maanden cel veroordeeld voor ontucht met minderjarige tienerjongens in de Eindhovense wijk Woensel. Zijn zaak werd in 2009 landelijk bekend toen burgemeester Rob van Gijzel hem een gebiedsverbod oplegde voor heel Eindhoven. Dat bleek later onrechtmatig.