Normal_8658

AMSTERDAM (Novum) - Albert Drent verkoopt het Amsterdamse kinderdagverblijf 't Hofnarretje. Hij laat donderdag weten in een vergevorderd stadium te zijn met een partij die de crèche, waar hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak Robert M. werkte, wil overnemen.

De twee partijen hebben een intentieverklaring gesloten over de verkoop van de crèche, die nu de naam Vlinderheuvel draagt. De nieuwe eigenaar is volgens Drent een professionele en ervaren partij in de kinderopvangbranche.

Eerder deze maand kreeg het kinderdagverblijf een boete van dertigduizend euro. Een van de vestigingen voldeed bij een controle begin november niet aan alle eisen. Deze week zou een nieuwe sanctie volgen, meldde de NOS vorige week. Zo zou het protocol kindermishandeling nog altijd niet goed worden nageleefd. Daarover wil Drent donderdag geen uitspraken doen.

Ook werd eerder al bekend dat de nieuw aangestelde directeur van het kinderdagverblijf, Henk Lustig, per 1 februari opstapt. Hij vond het onverstandig om door te gaan, aangezien hij onvoldoende bevoegdheden zou hebben gekregen om de crèche goed te kunnen runnen.

De medewerkers zijn inmiddels op de hoogte van de op handen zijnde verkoop. Ook is de oudercommissie van Vlinderheuvel op de hoogte gebracht en uitgenodigd voor een bespreking. Zodra de overeenkomst definitief is gesloten wordt bekendgemaakt wie de nieuwe eigenaar is. Naar verwachting is dat voor het einde van het jaar.

Belangenvereniging van ouders Boink reageert positief op de verkoop van het kinderdagverblijf. "Als het kinderdagverblijf verkocht wordt en op dezelfde locatie doorgaat met de vertrouwde medewerkers en een ter zake kundige leiding, dan lijkt mij dat een goede zaak", aldus voorzitter Gjalt Jellesma.