Normal_273286798_216527ed8c

Commerciële kinderopvangorganisatie Estro zal 'naar alle waarschijnlijkheid morgen faillissement aanvragen'. Dit schrijft de organisatie in een brief die vandaag naar alle klanten is verstuurd. De kinderopvangorganisatie staat garant voor de opvang van alle kinderen tot eind juli. Dit meldt de Volkskrant. 

Estro
Met 2800 werknemers en 340 locaties is Estro de grootste kinderopvang van Nederland. Estro is onder andere bekend van de keten Catalpa. Er werd al langer gevreesd voor problemen, omdat de schulden door investeringen alleen maar waren toegenomen. 
 
Faillissement
Zij schrijven in de brief: 'door de aanhoudende economische crisis, baanverlies van ouders en de overheidsbezuinigingen, is deze beslissing helaas onvermijdelijk gebleken.' De organisatie heeft een investeerder gevonden die bereid is een groot deel van de kinderopvanglocaties over te nemen. 
 
Directeuren
Diverse directeuren zouden vanochtend zijn opgestapt, zo meldt het Financieele Dagblad. Daarnaast is het sociaal plan verlengd en is er vrees onder de werknemers voor hun baan. Hans Rijnierse is één van de vertrokkenen. Hij is acht maanden president-commissaris geweest bij de organisatie. 'Als ik geweten had wat ik nu weet, dan had ik er wel drie keer over nagedacht. De feitelijke situatie bij Estro komt niet overeen met mijn verwachtingen', zei Rijnierse in een reactie. 
 
Smallsteps
Er komt een stille curator die de faillissementsaanvraag in goede banen moet gaan leiden. De kinderopvanglocaties die worden overgenomen zullen voor een groot deel door gaan onder de naam Smallsteps. 
 
© Nationale Onderwijsgids