Normal_dandelion-334799_640
Natuur om in op te groeien tot evenwichtige blije mensen vinden kinderen bij kindercentrum Lisa Dak in Den Haag. Pedagogisch medewerksters van het centrum verzinnen steeds weer nieuwe dingen om de kinderen dagelijks te laten genieten van het buitenzijn. Zo is er een kippenhok, een moestuin en bakken de kinderen iedere dag hun eigen brood. Dit meldt Lisa Dak. 
 
Kippenhok
Onlangs zette het kindercentrum met hulp van een paar handige ouders een prachtig kippenhok in elkaar. De kippen hebben dienst gedaan als legkip en kunnen via het gemeenteproject “lease kip” van een tweede leven genieten. De kinderen helpen met het verzorgen van de kippen en houden in de gaten of het goed gaat in het kippenhok. Ook zaaien, planten en oogsten de kinderen ieder jaar diverse groenten. Ze wroeten lekker met hun handjes in de aarde en begieten met zorg de plantjes waarvoor ze druk met de emmertjes en gietertjes in de weer zijn.
 
Buiten slapen
De allerkleinsten bij kindercentrum Lisa Dak slapen regelmatig in de buitenbedjes en genieten van alle buitengeluidjes. Buiten slapen is gezond en zelfs als het wat kouder wordt prima te doen. In de noordelijke landen is het al heel gewoon dat kinderen op kinderdagverblijven buiten slapen. 
 
Binnen bezig 
Ook binnen besteden de kinderen aandacht aan wat de natuur ons geeft, daarom bakt het kindercentrum iedere dag zelf het eigen brood. De kinderen malen het graan, voelen met hun handjes het zachte meel en kneden met kracht het deeg. Wie geniet er nu niet van de lucht van vers gebakken brood? Daar wil iedereen wel een graantje van meepikken. Dus als er gegeten wordt, zijn zelfs de moeilijkste eters er als de kippen bij.
 
© Nationale Onderwijsgids