Normal_puddle
Op 14 juni houdt de Verenigde Agrarische Kinderopvang (VAK) een Landelijke Open Dag. Op de zaterdag zullen agrarische kinderdagverblijven hun deuren openen voor het publiek. 2014 is uitgeroepen tot het jaar van de Groene Kinderopvang. Dit meldt de Weekkrant.
 
Sinds 2005 is de VAK actief in de groene kinderopvang. Deze kinderopvang centreert zich rond het idee dat kinderen op vanzelfsprekende wijze in contact kunnen komen met de natuur en dieren door de kinderopvang in een groene omgeving aan te bieden. Onbewust en bewust levert dit contact een bijdrage aan de geestelijke en lichamelijke ontwikkeling, aldus VAK. 
 
Om mensen kennis te laten maken met groene kinderopvang organiseert de VAK daarom op 14 juni de Landelijke Open Dag. Opa's, oma's, ooms, tantes, kleine en grote vriendinnen en alle andere belangstellenden zijn dan welkom om een kijkje te nemen bij een agrarische kinderopvang die aangesloten is bij de vereniging. 
 
Er is momenteel een toenemende vraag naar agrarische kinderdagverblijven gaande, aldus de Weekkrant. Voor meer informatie en om te zien welke locaties deelnemen aan de open dag klikt u  hier
 
© Nationale Onderwijsgids