Normal_schiphol_klm

Kinderopvangorganisatie CompaNanny opent deze maand een tweede vestiging op Schiphol. De organisatie, die al een vestiging heeft op Schiphol Rijk, zal met ingang van deze maand 24-uurs opvang gaan bieden voor kinderen van medewerkers van Schiphol, die vaak op de meest uiteenlopende tijden behoefte hebben aan kinderopvang. Dat meldt CompaNanny.

De nieuwe vestiging komt in het hart van Schiphol Centrum, in The Base (het voormalige Triport gebouw). Een gedeelte van The Base wordt momenteel omgetoverd tot een mooie, ruime en huiselijke opvang voor kinderen. Hier zal in één groep 24-uurs kinderopvang worden aangeboden. Op de andere groepen zal reguliere kinderopvang voor 0 tot 4 jaar worden aangeboden. 

Volgens directeur Jiska Horn van CompaNanny is er onder ouders die op Schiphol werken veel vraag naar een flexibel aanbod van kinderopvang. 'Het vliegend personeel is natuurlijk veel onderweg en ook het grondpersoneel werkt op andere tijden. Deze ouders willen graag hun baan combineren met hun gezin,' aldus Horn.

Horn heeft voor de opening van een nieuwe vestiging aan ouders en medewerkers van KLM gevraagd om mee te denken over een goede invulling van het opvangaanbod. 'Zo weten we zeker dat onze kinderopvang straks aansluit bij wat ouders op Schiphol willen.'

© Nationale Onderwijsgids