Normal_8386

BUITENPOST - Vandaag heeft wethouder Klaas Antuma van de gemeente Achtkarspelen een bakfiets vol boeken gebracht bij peuterspeelzaal De Bernejister in Kootstertille. Dit is de officiële start van het Peuterproject in Achtkarspelen.

In de peuterspeelzalen van Achtkarspelen, Dongeradeel, Dantumadiel, Ferwerderadiel en Kollumerland waren mooie boekenkasten afgeleverd, maar deze kasten waren nog leeg.

Sinterklaas had aan de peuters en leidsters van de Bernejister een brief geschreven waarin stond dat Leespiet alle boeken uit de boekenkast had gehaald en niet heeft teruggebracht. Piet bleek de boeken te zijn kwijtgeraakt.

De peuters zoeken overal totdat wethouder Antuma het plein op fietst, op een bakfiets vol met boeken voor in de boekenkast.

Peuterproject
Dankzij extra subsidies van de gemeenten kan Bibliotheken Noordoost Fryslân aan peuterspeelzalen in verschillende gemeentes een mooie boekenkast met wisselende collectie boeken aanbieden. Het doel is de stimulering van de taalontwikkeling.

Het lenen van boeken wordt heel gemakkelijk gemaakt door de boeken op de peuterspeelzaal aan te bieden. De kinderen krijgen een leuke rugtas en kunnen de boeken eenvoudig mee naar huis nemen.

Doordat het systeem heel eenvoudig is, kost het de leidsters weinig tot geen extra tijd en de kinderen hebben het plezier ervan.

© Nationale Onderwijsgids