Normal_kinderopvang_peuter_kleuter_meisje_speelgoed_spelen

De rechtszaak die de Consumentenbond aanspande tegen de Brancheorganisatie Kinderopvang over te lange opzegtermijnen is van de baan. Per 1 maart 2014 moeten kinderopvangbedrijven die bij de brancheorganisatie zijn aangesloten een opzegtermijn van maximaal één maand hanteren. Ouders kunnen het abonnement voor hun kinderen vanaf nu op elk moment van de maand opzeggen. Dit meldt belangenvereniging BOinK.

Bij de belangenvereniging voor ouders BOinK en de Consumentenbond kwamen de afgelopen tijd veel vragen en klachten binnen over de opzegtermijnen die kinderopvangorganisaties hanteren. Veel organisaties stellen een termijn van twee maanden terwijl de zogeheten Wet van Dam bepaalt dat de termijn maximaal één maand mag zijn.

De Consumentenbond en de Brancheorganisatie zijn er nu toch gezamenlijk uitgekomen. Alle partijen zijn blij met dit resultaat maar betreuren dat daarvoor eerst een mogelijke stap naar de rechter nodig was. Voorlopig geldt de bepaling over de opzegtermijn alleen voor leden van de Brancheorganisatie. Ouders die kiezen voor een kinderopvang die bij de Brancheorganisatie zijn aangesloten zijn volgens de Consumentenbond verzekerd van deze opzegtermijn. Ook kunnen zij bij eventuele problemen hulp krijgen van de Geschillencommissie Kinderopvang.

© Nationale Onderwijsgids