Normal_bso_sportpunt

Voor de kinderen van BSO Sportpunt verliep de donderdagmiddag van 27 februari anders dan anders. Wethouder Kees de Jong en Maarten Milieu van Cyclus gaven daar namelijk het officiële startschot voor de campagne ‘I love afval scheiden’. De gemeente Waddinxveen voert deze campagne om aandacht te vragen voor afvalpreventie en afvalscheiding.

Tijdens een heuse ‘I love afval scheiden-middag’ liet Maarten Milieu aan de leerlingen en de wethouder zien hoeveel GFT-afval, plastic en papier inwoners uit Waddinxveen gemiddeld nog in de grijze minicontainer voor restafval gooiden in 2013. Maarten Milieu zette een grijze minicontainer in de klas waarop de hoeveelheden stonden aangegeven. Het gaat om 69 kilo GFT-afval, 39 kilo plastic en 34 kilo papier. Zonde, want als dat afval apart gehouden kan worden, hoeft het niet verbrand te worden maar wordt het gebruikt als grondstof om nieuwe producten van te maken.

Container vol goede ideeën
Tijdens de middag vertelde Maarten Milieu hoe het verwerken van de verschillende afvalsoorten in de praktijk gebeurt. De leerlingen gingen ook zelf aan de slag. Ze schreven elk een goed idee om er met elkaar voor te zorgen dat we het afval nóg beter scheiden. Al die ideeën werden verzameld en aangeboden aan de wethouder. De wethouder neemt die ideeën mee om het afvalbeleid verder invulling te geven. Want Waddinxveen heeft het milieu hoog in het vaandel staan en wil graag zoveel mogelijk afval voorkomen en afval scheiden. Daarom riep de wethouder de kinderen ook nog op allemaal mee te doen aan de landelijke opschoondag op 29 maart.

Doe mee
Benieuwd naar alle goede ideeën van de kinderen van BSO SPortpunt? Surf dan naar www.facebook.com/Iloveafvalscheiden en www.twitter.com/iloveafvalschei.
Laat daar ook uw eigen afvaltips achter. 

© Nationale Onderwijsgids