Eerste plek Batterijen Battle levert leerlingen gratis dagje Efteling op

De leerlingen van basisschool Jan Barbier uit Hellendoorn zijn door het dolle heen. Ze hebben namelijk een dagje Efteling gewonnen. De klas deed mee aan de Batterijen Battle en haalde de meeste lege batterijen op. Dat meldt RTV Oost. 

Zo'n 270 bassischolen in Nederland haalden in november zoveel mogelijk lege batterijen op. Het gemiddeld aantal kilo ingezamelde lege batterijen per leerling van de Jan Barbier was ruim 45 kilo. Daarmee is de school de grote winnaar.

'Kon niet meer op de fiets naar school' 

Kay uit groep zeven had zoveel batterijen opgehaald dat het niet meer lukte om met de fiets naar school te gaan. “We moesten meerdere keren met de auto naar school rijden om de batterijen te brengen.”

Tweede keer 

De school deed dit jaar voor de tweede keer mee aan de actie. Vorig jaar behaalden ze de tweede plaats. Dat smaakte naar meer, en dit jaar hebben de leerlingen van de school nog meer mensen benaderd voor lege batterijen. Ze kregen veel hulp van enthousiaste en betrokken ouders.

Afval scheiden 

De school wil de leerlingen bewust maken van het scheiden van afval. Er staat al jaren een ton van Stibat in de school om lege batterijen in te gooien. Tijdens deze actie werden in drie weken tijd 25 tonnen gevuld. Wanneer de leerlingen precies naar de Efteling vertrekken is nog niet helemaal duidelijk, maar ze verwachten dat dit in mei 2024 gaat gebeuren.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk