Investering gemeente Hilversum in naschoolse opvang plus

HILVERSUM - Komend schooljaar investeert de gemeente Hilversum eenmalig in een project van brede school voor speciaal basisonderwijs Het Mozaïek. De subsidie à 68.000 euro is bedoeld voor een project op de naschoolse opvang 'plus'. Daarover bericht de gemeente Hilversum.

Het gaat om kinderen vanaf groep 3 die door sociaal-emotionele of cognitieve problemen, of door problemen thuis, extra aandacht nodig hebben. Zij kunnen nog niet deelnemen aan reguliere activiteiten buiten de school, zoals sporten op reguliere sportclubs.

In ongeveer een jaar leren zij in het kader van het project hoe je met andere kinderen speelt en omgaat. Daarna kunnen de meeste leerlingen wel meedoen aan reguliere activiteiten buiten de school.

Wethouder Erik Boog: “Extra aandacht voor kinderen in het speciaal onderwijs is erg belangrijk. Ook zij moeten de kans krijgen om hun talenten optimaal te ontplooien en de benodigde competenties te ontwikkelen die ze nodig hebben om zelfstandig te functioneren in de maatschappij."

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres