waarborgfonds kinderopvang verbeet vliegenthart

EINDHOVEN - Margo Vliegenthart was ruim vier jaar voorzitter van de raad van toezicht van Stichting Waarborgfonds Kinderopvang. Per 1 november wordt ze opgevolgd door Gerdi Verbeet, die ook de onlangs door het Waarborgfonds opgerichte Stichting Ruimte voor Onderwijs en Kinderopvang (Ruimte-OK) onder haar hoede neemt.

Verbeet was vanaf 11 december 2001 Tweede Kamerlid voor de PvdA en van 6 december 2006 tot 20 september 2012 voorzitter van de Tweede Kamer. Voor die tijd werkte ze in het onderwijs, vooral in het beroepsonderwijs en de volwasseneneducatie.

Verbeet: “Ik was erbij toen de motie Van Aartsen/Bos werd aangenomen om school en opvang beter bij elkaar te laten aansluiten. In de praktijk moeten ouders toch nog vaak improviseren om zorgeloos naar hun werk te kunnen gaan.”

Verbeet vraagt zich af waarom in Nederland nog steeds scholen zonder opvang, sportvoorzieningen en andere wijkvoorzieningen worden gebouwd. “Als voorzitter van het Waarborgfonds en Ruimte-OK draag ik graag bij aan een nieuwe impuls op dit gebied.”

Het Waarborgfonds verstrekt borgstellingen en garanties voor investeringen in kinderopvang. Ook biedt dit fonds de kinderopvang en het onderwijs kennis en expertise op het gebied van financiële bedrijfsvoering en kredietwaardigheid.

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres