De Reehorst in Ede is woensdag 23 maart 2011 het decor van het negentiende KinderopvangCongres, zo meldt de website EdeStad.nl. Duurzaamheid is dit jaar het thema.

Ook in de kinderopvang is duurzaamheid aan de orde van de dag. Dat gaat niet alleen over bewust omgaan met water, het licht niet onnodig laten branden en de verwarming niet te hoog zetten. Ook een duurzame omgang met bijvoorbeeld luiers en speelgoed is aan de orde van de dag. Of ook: activiteiten met gerecycled materiaal. Verder leren leidsters hun kinderen respectvol om te gaan met dieren en natuur, én met elkaar.

Het is niet altijd eenvoudig om al deze duurzame ideeën te vertalen naar de praktijk. Het negentiende KinderopvangCongres probeert door middel van verschillende lezingen en deelsessies antwoorden te zoeken op velerlei vragen.

De Reehorst verwelkomt maart volgend jaar diverse deskundige sprekers. Het speciaal op kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang toegespitste programma en de rijke informatiemarkt voor nóg meer inspiratie betekenen een onmisbare dag voor professionals in de kinderopvang.

Klik hier voor meer informatie.