Logo_lb

Breda University of Applied Sciences (BUas) en het Fulbright Center slaan de handen ineen. Vanaf september 2019 zet BUas 14 onderwijsassistenten van Fulbright in als onderdeel van het English Teaching Assistent Program. Zij gaan aan de slag met onderzoek, over het thema internationalisering. BUas ondersteunt hen en fungeert ook als uitvalsbasis voor één onderwijsassistent. Bovendien gaan de onderwijsassistenten het volledige studiejaar 24 uur per week aan het werk als docent Engels in het voortgezet onderwijs in Nederland. Dit meldt BUas.

Hoe kan BUas de internationale campus verder vormgeven? En hoe zorg je ervoor dat een international classroom divers en inclusief is? Hoe kan het onderwijs via learning communities vorm krijgen? Het is slechts een greep uit de thema’s waarover de onderwijsassistenten zich buigen. “Al onze opleidingen hebben een internationale invalshoek en we willen een internationaal erkende onderwijsinstelling zijn. We willen studenten zo goed mogelijk klaarstomen voor de internationale arbeidsmarkt. Als onderdeel van deze ambitie is de samenwerking met het Fulbright Center een logische stap”, vertelt Elisabeth Minnemann, bestuursvoorzitter van Breda University of Applied Sciences.
 

English Teaching Assistent Program

Het Fulbright Center zet sinds drie jaar het English Teaching Assistent Program in Nederland in. “We zijn blij dat we dit programma nu met BUas invulling geven. Dit is het enige internationale beursprogramma voor onderwijsassistenten waarbij ook onderzoek wordt gedaan. De studenten die via het programma naar Nederland komen, delen niet alleen hun kennis, maar verbeteren ook het onderlinge begrip. Ze worden onderdeel van een community”, zegt Mattie Bekink, Executive Director van het Fulbright Center in Nederland.
 
De onderwijsassistenten zijn geselecteerd door het Institute of International Education in New York. Dit is gebeurd op grond van motivatie, kennis en ervaring, studieresultaten en hun ervaring met lesgeven. Namens BUas coördineert de afdeling SER International het project. Dit doet zij in samenwerking met onderzoekers en docenten Nicoline de Heus en Anna Voinova.
 
Op 6 september staat de kick-off van het project op het programma.
 

Het Fulbright Center

Het Fulbright Center is in 1946 opgericht door de Amerikaanse senator William J. Fulbright om het begrip tussen Amerikaanse staatsburgers en burgers van andere landen te bevorderen. De ambitie is interculturele relaties, diplomatie en competenties te vergroten door het uitwisselen van mensen, kennis en vaardigheden. Het Fulbright-programma is één van de meest prestigieuze en competitieve samenwerkingsprogramma’s ter wereld.
 
Door: Nationale Onderwijsgids