Logo_logo_vereniging_hogescholen_hbo

Tijdens het jaarcongres van de Vereniging Hogescholen op 9 mei is het vernieuwende content- en stageplatform SDGs on Stage gelanceerd. Dit platform verbindt studenten en duurzame ondernemingen op het gebied van de Sustainable Development Goals. Dit meldt Vereniging Hogescholen.

Avans Hogeschool, Fontys, Hanzehogeschool en Saxion lanceerden het platform. Het SDGs on Stage is een digitale stagebank, speciaal ontwikkeld voor hbo-studenten en bedrijven en maatschappelijke organisaties, om zo vraag en aanbod van SDG gerelateerde stage- en afstudeeropdrachten bij elkaar te brengen.
 

SDG-bekwaamheid


Paul Rüpp, voorzitter bij Avans Hogeschool, geeft aan dat het van groot belang is dat studenten SDG-bekwaam worden, om een antwoord te kunnen geven op de maatschappelijke opgaven. Nienke Meijer, voorzitter bij Fontys en initiatiefnemer namens de Vereniging Hogescholen, laat weten dat het aan studenten is om in de toekomst vorm te geven aan de maatschappij. “Dat moet niet op een wijze die past in onze generatie. We willen juist een beweging van competente rebellen opleiden.”
 

SDGs in onderwijspraktijk


De deelnemende hogescholen geven de SDGs een plek in hun onderwijspraktijk. Bij Fontys worden de SDGs zichtbaar in opleidingen, onderwijsprojecten en minoren, Avans Hogeschool probeert duurzaamheid in het onderwijs te integreren en de Hanzehogeschool is actief op zoek naar samenwerking met partners uit de omgeving. Anka Mulder, voorzitter bij Saxion, vertelt dat studenten en medewerkers allebei motivatie krijgen door de SDGs, omdat iedereen graag wil bijdragen aan een betere wereld.

Door: Nationale Onderwijsgids