Logo_redams-2017-300x138

Het congres researchED wordt op 21 januari 2017 voor de tweede keer georganiseerd in Amsterdam. Er komen deze editie vele sprekers, waaronder Anna Bosman (hoogleraar Radboud) over 'Leren lezen, spellen en rekenen. Vooral een kwestie van goed onderwijs' en Mark van der Veen (onderwijzer/Onderwijskundige) over 'Kritisch denken bij vernieuwen in het onderwijs'. Dat meldt researchED.

Op researchED kunnen docenten workshops bijwonen van onderwijskundigen, cognitief psychologen, onderwijskundige onderzoekers en docenten die een onderzoekstaak binnen hun school hebben. De workshops zijn ingedeeld in de volgende thema's: (Meta)cognitie, de inrichting van het onderwijs, denken over onderwijs, didactiek, formatieve evaluatie/toetsen, gepersonaliseerd leren, onderzoeken praktijk en professionalisering. Er worden workshops in zowel Nederlands als Engels gegeven.

Het congres researchED is een ‘grassroots’ beweging gestart door Tom Bennett voor en door docenten met als doel de kloof tussen onderwijsonderzoek en onderwijspraktijk te dichten en pseudowetenschap tegen te gaan. researchED Amsterdam wordt mogelijk gemaakt door Stichting Gemma. Op www.researched.eu is meer informatie over het congres te vinden.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids