Logo_vrije_universiteit_amsterdam_vu_logo
Op 16 mei 2019 vindt de officiële opening plaats van het Amsterdam Sustainability  Institute (ASI) van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Dit is een samenwerkingsplatform dat zich richt op duurzaamheid en de Sustainable Development Goals (SDGs). Dit meldt de VU.
 
Het doel van het ASI is om de bestaande duurzaamheidsexpertise op de VU samen te voegen. Volgens het instituut is het van belang dat diverse vraagstukken, zoals over klimaatverandering, verlies van biodiversiteit en voedselzekerheid, aangepakt worden door meerdere wetenschappelijke disciplines. Onderzoekers komen door het platform met elkaar in contact en interdisciplinair onderzoek wordt gestimuleerd doordat activiteiten financieel worden gesteund. 
 
Joyeeta Gupta, hoofdredacteur van Healthy Planet, zal tijdens de opening haar mening geven over de meest relevante interdisciplinaire onderzoeksvragen voor de komende jaren. Ook gaat ze in discussie met het aanwezige publiek. Verder geven Philipp Pattberg, directeur van ASI, en andere onderzoekers uitleg over de plannen van het instituut. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids