Normal_bouw__helm__verbouwen__klus

Volgende maand starten de herstelwerkzaamheden aan de vloer van schoolgebouw P van Hogeschool Saxion in Enschede. Het pand is een van de vele (school)gebouwen in Nederland die een vloer blijken te hebben met een gevaarlijke constructiefout. Gebouw P is al sinds vorig jaar oktober dicht. De hogeschool zal naar verwachting in het nieuwe studiejaar weer gebruik kunnen maken van het gebouwdeel. Dit meldt RTV Oost.

De mogelijke veiligheidsrisico's van de vloeren kwam aan het licht na het instorten van een parkeergarage in Eindhoven. Na een landelijk onderzoek bleken meer gebouwen een vloer van eenzelfde constructie te hebben die niet aan de eisen van de overheid voldoet. Naast het pand van Saxion werden ook een gebouw van hogeschool Windesheim in Zwolle gesloten en het Polak-gebouw van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ook basisscholen in Arnhem, Zwolle en Sliedrecht moesten uit voorzorg dicht voor onderzoek.

In mei beginnen de werkzaamheden in gebouw P van Saxion. Dan wordt een extra staalconstructie aan de vloer toegevoegd om de vloer te verstevigen. Naar verwachting zullen de werkzaamheden in juli klaar zijn en kunnen studenten en werknemers vanaf het nieuwe studiejaar weer terecht in gebouw P.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids