Normal_leren__kinderen__lezen__vakken__schoolvakken__jongens

Op 4 oktober heeft minister Bussemaker van Onderwijs in de Maassilo te Rotterdam de OnderwijsTopTalentPrijs 2016 uitgereikt. De winnaars zijn Michelle Schoenmaker van Hogeschool Inholland Den Haag en Koen Ottenhof van de Universiteit van Amsterdam. Dit meldt onderwijstoptalentprijs.nl.

De winnaars ontvingen de prijs vanwege de hoge kwaliteit van hun afstudeerprojecten en zijn verkozen tot de meest talentvolle jonge leraren van 2016. Zij ontvingen hiervoor een bronzen trofee en duizend euro.
 
Michelle Schoenmaker heeft tijdens haar studie aan de pabo een tweetal zeer bruikbare handleidingen en werkboeken voor leerlingen gemaakt, waarmee zij daar zelfstandig kunnen werken, Zij heeft deze ontwikkeld op basis van onderzoek naar verrijkingsonderwijs, meer- en hoogbegaafdheid en onderzoekend en ontwerpend leren.
 
Koen Ottenhof, docent biologie, eerder afgestudeerd als arts, heeft een prachtige lessenserie over evolutie ontworpen die gericht is op het zichtbaar maken en simuleren van evolutie in de klas. De leerlingen leren zelf kennis verwerven met zo min mogelijk actieve tussenkomst van de docent. Abstracte en moeilijke begrippen worden op buitengewoon creatieve wijze aan de leerlingen voorgelegd.
 
Dit jaar deden een recordaantal van 34 lerarenopleidingen mee, die allemaal hun beste student van het afgelopen schooljaar hebben genomineerd. De jury toont zich onder de indruk van het hoge niveau van de inzendingen. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids