Normal_mandje_eten

Tien studenten Voeding en Diëtetiek van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) analyseren het voedingsgedrag van deelnemers aan 'Ereronde' van de Nijmeegse Vierdaagse. Het doel van het onderzoek is het samenstellen van een uitgebalanceerd sportdagmenu waaruit de sporters tijdens het lopen de beste keuze qua voeding en drankjes aangereikt krijgen. Dit meldt Vereniging Hogescholen.

Er is nog geen onderzoek bekend naar voeding bij extreme en langdurige inspanningen. De studenten Voeding en Diëtiek willen daarom de voedingsinname en voedingsbehoefte analyseren van de ererondelopers van de Vierdaagse, zodat er een basis gevormd zou kunnen worden voor een nieuwe (nog niet bestaande) richtlijn voor deze sporttak. Door het gebruik van voedingsdagboekjes krijgen de studenten inzicht in wat de ererondelopers binnenkrijgen aan voeding tijdens het wandelen. Daarnaast wordt de energiebehoefte van de lopers berekend. De studenten verwachten dat de wandelaars onvoldoende energie binnenkrijgen in vergelijking met wat ze nodig hebben.
 
De studenten onderzoeken wandelaars die aan de Ereronde deelnemen. De Ereronde is één van de ‘extra’s’ ter gelegenheid van de jubileum Vierdaagse en wordt iedere wandeldag gelopen, elke dag door een andere groep van 25 geselecteerde wandelaars.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids