Logo_prins_claus_conservatorium
Op zaterdag 1 februari vindt de introductie plaats van de nieuwe studierichting van de Master of Music aan het Prins 
Claus Conservatorium: Wind Band Conducting. Deze nieuwe studierichting is gebouwd op de rijke traditie van harmonieorkesten, fanfareorkesten en brassbands in Noord-Nederland.
 
Het Prins Claus Conservatorium beschikt al jaren over een florerende bacheloropleiding HaFaBra Directie. De nieuwe studierichting Wind Band Conducting van de masteropleiding geeft meer diepgang aan het vak van 
dirigent in een steeds veranderende beroepspraktijk.
 
Naast intensieve lessen van gerenommeerde (gast)docenten, worden studenten uitgedaagd om mee te denken over de toekomst van het vak. Hierin wordt samengewerkt met onder meer het Noord Nederlands Orkest, de Koninklijke 
Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ en het Noord Nederlands Harmonie Orkest.
 
Tijdens de introductie op zaterdag 1 februari geeft hoofdvakdocent Tijmen Botma een masterclass aan geïnteresseerden in nauwe samenwerking met het Noord Nederlands Harmonie Orkest. Daarnaast vertellen Jos van der Sijde (hoofd van de afdelingen Klassieke Muziek, Directie en CMS) en Evert Bisschop Boele (lector New Audiences van het lectoraat Lifelong Learning in Music) een en ander over de nieuwe studierichting.
 
De Master of Music heeft naast Wind Band Conducting nog vier andere studieroutes: Klassieke Muziek, New York Jazz, New Audiences and Innovative Practice en Instrumental Learning and Teaching.