Conservatorium Amsterdam breidt uit met tweede locatie
Het Conservatorium van Amsterdam krijgt er een tweede vestiging bij in het Beatrixpark op de Zuidas. Op de begane grond komt een openbare horecagelegenheid en er worden het hele jaar door kleinschalige concerten georganiseerd die voor iedereen toegankelijk zijn. Dit meldt Gemeente Amsterdam.
Het Conservatorium gaat uitbreiden omdat de locatie aan het Oosterdok te klein is geworden. De nieuwe vestiging komt in 2 gebouwen in het Beatrixpark, die onderdeel zijn van het voormalige Rooms-Katholieke Sint Nicolaascomplex: Kapel en Convict.
 

Verschillende soorten muziek

Het onderwijsgedeelte komt in Convict. In Kapel komt een kleine concertzaal waar het hele jaar door voor iedereen toegankelijke concerten worden georganiseerd, in verschillende muziekstijlen. Het Conservatorium wordt hiermee een mooie plek om kennis te maken met muzikale talenten en verschillende soorten muziek.
 

Respect voor de omgeving

Samen met de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) is er een voorlopig ontwerp gemaakt. Daarbij hebben we rekening gehouden met de monumentale waarde van de gebouwen en de beleving van het park. Het Conservatorium, Zuidas, Vereniging Vrienden van het Beatrixpark en omwonenden van het huidige Convict en Kapel hebben meegedacht.
 

Opening in 2022

De komende maanden wordt gewerkt aan het definitieve ontwerp. Als alles volgens plan verloopt, kan in de zomer van 2021 worden gestart met de bouw. De ingebruikname door het Conservatorium staat gepland voor de zomer van 2022.
 
Door: Nationale Onderwijsgids