Prins Claus Conservatorium geeft concert voor slachtoffers vulkaanramp La Palma

Laura de Armas, student aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen heeft een actie opgezet voor de slachtoffers van de vulkaanramp op het Canarische eiland La Palma. Ze gaat, samen met andere studenten van het conservatorium, een concert geven op vrijdag 12 november aanstaande. Het publiek kan dan ter plekke een donatie geven. Dit meldt het Dagblad van het Noorden. 

Laura is zelf geboren op een Canarisch eiland (Tenerife). ‘De Canarische Eilanden zijn van elkaar gescheiden door de zee”, schrijft de student op het crowdfundingplatform doneeractie.nl. “Als er op één van de eilanden iets gebeurt, helpen we allemaal mee. Ook al woon ik nu drie jaar in Nederland, ik voel mij nog steeds verbonden met deze waarden.”

Muziek maken

Docenten en studenten van het conservatorium zetten hun beste beentje voor om de bevolking van La Palma te helpen. Dus doen ze waar ze goed in zijn en dat is muziek maken. Er betreden drie studentenensembles het podium: Trio Sabor, een strijkkwintet en een jazz duo. Ze zullen stukken spelen van onder andere Brahms. 

Naast muziek kan het publiek ook het Canarische gerecht papas con mojo (aardappelen met mojosaus) proeven met Spaanse wijn erbij. 

Door: Nationale Onderwijsgids.