Master-studenten en docenten van Prins Claus Conservatorium geven lenteconcert

Op zaterdagmiddag 6 april 2024 begint om 15:00 uur het Lenteconcert in de Sint Hippolytuskerk in Olterterp (vlakbij Beetsterzwaag). Dit Lenteconcert is gebaseerd op een oud ambachtelijk principe, dat van de meester-gezelconstructie. De professionele hoofdvakdocenten Fie Schouten (klarinetten) en Femke IJlstra (saxofoons) - beiden verbonden aan het Prins Claus Conservatorium - hebben een veelzijdig programma samengesteld voor klarinet en saxofoon, dat gespeeld wordt door ensembles in diverse samenstellingen, bestaande uit henzelf, bachelor- en masterstudenten. Dat meldt Cultbee.

Zij spelen vooral klassieke kamermuziek van hedendaagse componisten zoals Tsoupaki, Ton de Leeuw, Elliot Carter.  De namen van de studenten zijn o.a.: Diego Dávila, altsaxofoon; Adrià Marqués, tenorsaxofoon; Michiel Nonhebel, zang bas; Alicia Sanchis, sopraansaxofoon; Stephanie Tan, Eugene Lai, klarinet; en Chris Watt, basklarinet.

Master of Music 

Deze professionele musici doceren en studeren aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen voor hun Master of Music. Het Prins Claus Conservatorium van de Hanzehogeschool Groningen is zeer verbonden met de samenleving in het noorden van Nederland en heeft tegelijkertijd internationale uitstraling en niveau. Hun missie is het opleiden van inspirerende musici die het verschil maken in onze samenleving. Onder het motto ‘Share your talent. Move the world.’ daagt het Prins Claus Conservatorium haar studenten uit om hun talent en passie voor muziek te delen met de wereld om hen heen. Bij de opleiding hoort het geven van concerten, en daar geeft Cultbee hen graag de gelegenheid voor. 

Door: Nationale Onderwijsgids