Normal_young-teacher-gives-a-high-five-to-the-student-2021-09-02-04-16-58-utc

Sinds vorige maand ontvangen Pabo-studenten die stage lopen op basisscholen in Rotterdam of Den Haag een vergoeding. Dit meldt PZC.

De schoolbesturen van beide steden hebben deze verandering samen doorgevoerd. Tot vorige maand kregen stagiaires in het basisonderwijs nog geen vergoeding voor het werk dat ze verrichten. Dit schooljaar krijgen ze dat wel. “Het is de hoogste tijd dat onze stagiaires een vergoeding krijgen voor hun inzet en werk. We vinden het belangrijk te investeren in onze toekomstige leerkrachten. Dat we hier als Rotterdamse en Haagse schoolbesturen samen in optrekken zien we als vanzelfsprekend’’, aldus de besturen.
 
Studenten uit het eerste en twee jaar ontvangen een bedrag van honderdtachtig euro per maand, terwijl derdejaars studenten een bedrag krijgen van tweehonderdvijftig euro per maand.

Voorbeeld functie

Demissionair minister Dijkgraaf is blij met de verandering en vindt dat scholen door het hele land dit voorbeeld moeten volgen. “Stagiairs in het onderwijs moeten een passende stagevergoeding krijgen. Juist nu er grote personeelstekorten zijn in het onderwijs verdienen aankomende leraren waardering.”
 
Door: Nationale Onderwijsgids / Marian van Reesch