Week 45: Klaas Dijkhoff burgemeester en 'Mars met de Moeders' in Rotterdam

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we terugblikken op wat er is gebeurd in onderwijsland. Wat waren deze week de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag?

Maandag: Het leven van Prinses Amalia staat centraal in special AVROTROS

De AVROTROS is bezig met een special over prinses Amalia, die op 7 december achttien jaar wordt. Dionne Stax duikt in 'Amalia 18 jaar' samen met experts in het leven van de troonopvolgster.

 

Dinsdag: 'De overheid moet ingrijpen om escalatie in het zwemonderwijs te voorkomen'

"De spanningen rond zwemscholen en zwembaden lopen hoog op. Ouders zeggen zwemlessen op omdat ze zich buitengesloten voelen door het coronatoegangsbewijs en er worden beveiligers ingezet om de de vrede te bewaren", aldus Shiva de Winter, Nederlandse Stichting voor Water- en Zwemveiligheid.

 

Woensdag: VVD'er Dijkhoff burgemeester van fictieve plaats Lazerom in Sinterklaasjournaal

Oud-VVD-fractieleider Klaas Dijkhoff is dit jaar te zien in het Sinterklaasjournaal als burgemeester van het fictieve plaatsje Lazerom. Burgemeester Constant Starnakel wil de allergrootste tekening produceren voor de intocht van Sinterklaas, was dinsdag te zien in de tweede aflevering van het programma.

 

Donderdag: Gedupeerden toeslagenaffaire lopen 'Mars met de Moeders' door Rotterdam

Tussen de honderd en tweehonderd gedupeerden van de toeslagenaffaire en medestanders zijn in Rotterdam begonnen aan de ‘Mars met de Moeders’. Ze stellen dat de problemen voor de slachtoffers nog lang niet zijn opgelost. Er zou nog geen sprake zijn van schade- en eerherstel.

 

Vrijdag: Lerarentekort loopt op, scholen overwegen invoering vierdaagse schoolweek 

Een aantal scholen bekijken of ze noodgedwongen een vierdaagse schoolweek kunnen gaan invoeren. Dit vanwege het huidige lerarentekort. Dit komt naar voren in een bericht van De Telegraaf op basis van voorlopige resultaten van een peiling van de Algemene Vereniging Schoolleiders (AVS). 

Door: Nationale Onderwijsgids