Onderwijspersoneel wacht ondanks voorrang toch langer op coronatest

Onderwijs- en zorgmedewerkers hebben sinds maandag 21 september voorrang bij coronatestlocaties, maar ze moeten vaak toch nog langer wachten op hun coronatest. Het ministerie van Volksgezondheid is over deze problemen in gesprek gegaan met de GGD, en volgens een woordvoerder wordt er hard gewerkt aan verbeteringen. Dit meldt De Gelderlander.

De GGD stelt dat er onderschat is hoeveel mensen gebruik zouden willen maken van de voorrangsteststraat. Dit heeft er voor gezorgd dat deze voorrangsstraten niet goed werken, waardoor onderwijspersoneel alsnog dagen moet wachten op een testafspraak, en soms zelf sneller terecht kan bij een reguliere testlocatie, zonder voorrang. Deze situatie zorgt vervolgens weer voor problemen op scholen, waar docenten soms wel vier dagen niet voor de klas kunnen staan omdat ze zo lang moeten wachten op een testuitslag.

Minister De Jonge erkent dat er knelpunten zijn in de prioriteitsteststraten. “Er wordt met man en macht gewerkt aan het vergroten van de testcapaciteit, zodat daarna de doorlooptijden voor iedereen verkort worden”, aldus een woordvoerder van de minister.

Door: Nationale Onderwijsgids