De Hybride Zomerschool in Schijndel komt bij je thuis deze zomer

In Schijndel kunnen basisschoolleerlingen tijdens de vakantie thuis les krijgen. Via de Hybride Zomerschool komen studenten met een rugzak vol leermaterialen bij leerlingen langs die wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken vanwege de coronacrisis. Dit meldt het Algemeen Dagblad. 

De Hybride Zomerschool is een initiatief van scholenkoepel SKOPOS. Inmiddels ruim 50 leerlingen van de zeven Schijndelse basisscholen krijgen thuis lessen om de eventueel tijdens de coronacrisis opgelopen achterstand in te halen. Hiervoor gaan vier studenten drie weken lang op pad met een rugzak vol leermaterialen.
 
De leerlingen krijgen anderhalf tot twee uur les per week. En die lessen worden op een speelse manier gegeven. In de rugzak die de studenten meenemen zit bijvoorbeeld spellingbingo, stoepkrijt en een elastiek. Want de kinderen hebben tenslotte ook vakantie. 
 
Voor deze lessen worden in principe studenten ingezet, zodat leerkrachten van de basisscholen niet extra worden belast. Toch hebben vier leraren zich vrijwillig opgegeven om de studenten te begeleiden. Het initiatief krijgt subsidie van het ministerie van onderwijs.
 
Door: Nationale Onderwijsgids