koning willem-alexander

Koning Willem-Alexander heeft gebeld met CVO Accent Praktijkonderwijs in Capelle aan den IJssel. Hij wilde weten hoe het nu met de leerlingen en de docenten ging in coronatijd. De koning was afgelopen november namelijk op werkbezoek geweest op de school om het praktijk onderwijs meer bekendheid te geven. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Accent beoogt ‘levensecht onderwijs’ te bieden: de school heeft een eigen leerwerkplaats, waar leerlingen het geleerde direct in de praktijk kunnen brengen. Ook werkt de school samen met diverse welzijnsinstellingen uit de omgeving. De school beschikt sinds 2016 over het predicaat ‘excellente school’. 
 
Bij het praktijkonderwijs zijn de jongeren vooral met hun handen bezig. Nu iedereen vanwege de coronamaatregelen thuis moet zitten maakt dat het lesgeven extra moeilijk. Willem-Alexander wilde daarom weten hoe het met de leerlingen en docenten van de school ging. De koning had namelijk afgelopen november samen met minister Slob een werkbezoek gebracht aan CVO Accent Praktijkonderwijs. Dat bezoek stond in het teken van successen, ontwikkelingen en uitdagingen in het praktijkonderwijs.
 
Directeur Erik Roth liet aan de koning weten dat de docenten praktische opdrachten aan de leerlingen geven. “Vorige week hebben ze bijvoorbeeld kaartjes geschreven voor de ouderen in de wijk.’’ Ook probeert de school op andere manieren bij te dragen, zoals met het maken van maaltijden voor de Voedselbank. Medewerkers brengen voedselpakketten rond in de buurt. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids