Normal_rwbenoeminggleiderhernandez15066portretvierkant

Het college van bestuur van de Open Universiteit heeft mr. Gleider Hernández per 1 oktober 2018 benoemd tot hoogleraar Internationaal Publiekrecht (Public International Law) bij het cluster Rechtswetenschappen, onderdeel van de faculteit Cultuur- en Rechtswetenschappen van de Open Universiteit. Dit meldt de Open Universiteit.

Doel van de leerstoel en de aanstelling van Gleider Hernández is om de Open Universiteit meer expertise te verlenen op het vlak van het internationaal recht, in het bijzonder het internationaal publiekrecht. Hernández zal als algemeen internationaal publiekrechtelijk advocaat theoretisch onderzoek gaan doen, maar legt zich tegelijk toe op de internationale juridische praktijk en consultancy. 
 
Onlangs verscheen van zijn hand het studieboek “International public law”, uitgegeven door Oxford University Press. “Ik heb dit boek zo opgezet dat het direct als basis kan dienen voor het onderwijs op het vlak van internationaal publiekrecht aan de Open Universiteit”, zegt Hernández.
 

Internationalisering 

 
Hernández zegt onder de indruk te zijn van de vernieuwende online platforms waar de Open Universiteit zich van bedient, net als van de grote inzet waarmee de Open Universiteit een bijdrage wil leveren aan innovatief en democratiserend onderwijs. 
 
“Als aanvulling hierop hoop ik nieuwe onderzoeksnetwerken op te kunnen zetten tussen de Open Universiteit en de Universiteit van Leuven, waar ik ook aan verbonden ben, en andere organisaties en instituten in Europa en daarbuiten. De internationalisering van het hoger onderwijs is essentieel geworden in een wereld die in toenemende mate aan het ver-netwerken is. Ik hoop dat we daar als Open Universiteit met onze progressieve benadering een voortrekkersrol bij kunnen gaan vervullen.” 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids