Normal_college_leeg_stoelen

Op een schoollocatie van ROC Zadkine en Albeda in Rotterdam zou grote chaos heersen. Leraren gooien er met de pet naar en leerlingen doen wat ze zelf willen. Dat schrijft Leefbaar Rotterdam aan het stadsbestuur naar aanleiding van meldingen van klokkenluiders. De partij wil dat er snel iets aan gedaan wordt. Dit meldt de Telegraaf. 

Vandaag dient raadslid Jari Esbeukman schriftelijke vragen in bij het stadsbestuur. Hij stelt dat “een deel van het personeel verzaakt les te geven omdat ze de leerlingen niet aankunnen, sommige andere leraren boeken wel klaslokalen maar komen niet opdagen, weer anderen pokeren met elkaar onder werktijd.”
 
Ondanks de 15 aanwezige beveiligers doet een deel van de leerlingen waar ze zelf zin in hebben. Ze komen niet naar de lokalen, gebruiken drugs en dealen en hebben seks op de toiletten, volgens klokkenluiders. Er is niet genoeg controle op wie er binnenkomt en wie niet en er zou sprake zijn van absentiefraude.
 
Esbeukman wil nu weten of de verantwoordelijk wethouder Said Kasmi hiervan al op de hoogte was, wat hij eraan gaat doen en of dit ook op andere mbo-locaties in de stad aan de orde is. De gezamenlijke onderwijsinstelling stelt in een reactie niet op de hoogte te zijn van de problemen op de locatie in Prins Alexander maar de zaak wel in onderzoek te nemen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids