Normal_rss_entry-142001

Voorzitter André Postema van het College van Bestuur van de stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs LVO denkt niet aan opstappen. Dat laat hij donderdagmiddag via zijn woordvoerder weten. Medebestuurders van Postema trokken al wel hun conclusies. 

Postema zegt een mandaat te hebben van de Raad van Toezicht om te waken over de continuïteit van LVO. "Daar ben ik mee bezig'', aldus Postema via zijn woordvoerder. Volgens hem is LVO er meer bij gebaat als hij blijft dan wanneer hij weg zou gaan.

De druk op Postema om op te stappen groeit. Ook gemeente Maastricht blijft echter pal achter hem staan. D66-onderwijswethouder Bert Jongen stelt, namens de gemeente Maastricht: "Een kapitein moet op zijn schip blijven als er schipbreuk wordt geleden.'' Het ministerie van Onderwijs is ook niet van plan hem nu weg te sturen, maar wil eerst een onderzoek van de onderwijsinspectie afwachten. De meeste partijen in de Tweede Kamer willen hem weg. De PvdA hield zich daarover op de vlakte, donderdag. Postema is fractievoorzitter van die partij in de Eerste Kamer.
 
Door: ANP