Logo_omo

De raad van toezicht van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs heeft Jos Kusters benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur. Kusters is op dit moment nog voorzitter van het college van bestuur van VISTA college in Limburg en start met zijn nieuwe functie op 1 januari 2020. Hij volgt Eugène Bernard op die per 1 oktober gestart is als voorzitter van het college van bestuur van Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs (LVO). Dit meldt Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs.

De raad van toezicht zocht naar een mensgerichte en inspirerende voorzitter die intrinsiek gedreven is om de waarden, zoals die in de identiteit van vereniging OMO zijn vertaald, mee uit te dragen. Kusters: ”Ik vind het eervol om samen met medewerkers van vereniging OMO mijn ervaring en passie in te mogen zetten voor goed modern onderwijs voor onze leerlingen.”
 
Kusters heeft nagenoeg zijn hele carrière in het onderwijs gewerkt, onder andere bij Fontys Hogescholen en het ministerie van Onderwijs. Van 2008 tot 2013 was hij directeur van LOOK / Wetenschappelijk Centrum Leraren Onderzoek Open Universiteit waarna hij voorzitter werd van het college van bestuur van ROC Leeuwenborgh in Sittard-Geleen, Maastricht en een aantal kleinere gemeenten. Op 1 januari 2019 ontstond het VISTA college uit een fusie tussen ROC Leeuwenborgh en Arcus College, met Kusters als voorzitter van het college van bestuur.
 
Kusters studeerde tussen 1974 en 1978 aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding in Tilburg. In 1999 behaalde hij aan de Rijksuniversiteit Groningen een masters degree in strategisch management. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids