Normal_wiskunde_student_leren_huiswerk

Het domeinbestuur Exacte en Natuurwetenschappen van NWO heeft besloten over de toekenningen in de TOP-subsidies ronde 2017. Binnen compartiment 1 van de ronde zijn zeven aanvragen gehonoreerd en binnen compartiment 2 zijn vijf aanvragen gehonoreerd. Dit meldt NWO.

Uitdagende en innovatieve onderzoekslijnen versterken of vernieuwen: dat is de inzet van het programma TOP-subsidies. Deze competitie is bestemd voor aanvragen voor wetenschappelijk onderzoek met een vraagstelling die van hoge kwaliteit en wetenschappelijke urgentie is. Aanvragen dienen aantoonbaar belangrijk te zijn voor astronomie, informatica en/of wiskunde.

De TOP-subsidies Exacte Wetenschappen, compartiment 1 is bedoeld voor senior onderzoekers met een bewezen track record in de afgelopen 10 jaar binnen de astronomie, informatica, wiskunde of een combinatie van deze disciplines (multidisciplinair). Het gaat hier om 2 tot 3 tijdelijke onderzoeksposities.

De TOP-subsidie Exacte Wetenschappen, compartiment 2 is bedoeld voor jonge onderzoekers die aan het begin van hun wetenschappelijke carrière staan en binnen deze doelgroep behoren tot de top van hun vakgebied. Het gaat hier om het toekennen van financiering voor 1 tijdelijke onderzoekspositie.

Kijk op www.nwo.nl voor de lijst met aanvragers aan wie een TOP-subsidie is toegekend.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids