Deze studenten denken dankzij AI te weten wie de Mol is

Zes ICT-studenten van Fontys Hogeschool uit Eindhoven voelen de spanning omtrent de ontknoping van het programma Wie is de Mol? Met behulp van AI voorspelden wie de mol nu eigenlijk is. “Mijn diploma moet ik maar weer inleveren als Rosario niet de Mol blijkt te zijn.” Dat meldt Omroep Brabant.

Een kleine uitleg voor als je nog nooit het programma Wie is de Mol? hebt gezien. Een groep bekende Nederlanders voert allerlei opdrachten uit in het buitenland. Er zit ook een mol bij die de opdrachten saboteert. Hij of zij moet er dus voor zorgen dat de opdrachten mislukken. Zaterdagavond 9 maart wordt duidelijk wie de winnaar is van het populaire spel en wie de boel al wekenlang aan het saboteren is.

AI

Tijdens de eerste aflevering kwam de Mol geschminkt in beeld. De Fontys-studenten besloten AI in te schakelen om te zien wie er onder de laag schmink zat. Ook zochten ze uit over welke kandidaat het meest gesproken wordt op social media en wie er het meest wordt verdacht.

Anna Gimbrère

Wetenschapsjournaliste Anna Gimbrère wordt flink verdacht onder de volgens van het programma. Ook de studenten letten goed op haar. Student Niek geeft aan dat vanaf het begin Anna en Fons al op het verdachtenlijstje staan “Er hangt heel wat vanaf, mijn waardigheid staat op het spel. Als het zaterdag misgaat, weet ik niet of ik mij nog durf te vertonen.”

Geen exacte wetenschap 

Frans Mouws, de docent die de groep studenten aanstuurt, denkt dat verslaggever/journalist Fons Hendriks de Mol is. “Het is geen exacte wetenschap, dus ondanks alle analyses is er ook nog een kans dat Rosario de Mol is.”

Volgend jaar weer zoeken naar de Mol 

Volgend jaar hoopt Frans dat er weer een groep enthousiaste studenten mee wil zoeken naar de Mol. Dit keer was de groep wat te laat, want het programma was al even bezig. “Als we erin duiken zodra de kandidaten bekend zijn, dan hebben we de Mol misschien al in de gaten voordat het programma daadwerkelijk begint.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk