Logo_nwo_logo

Op dinsdagmiddag 8 mei organiseert NWO in samenwerking met het ministerie van onderwijs een feestelijke bijeenkomst om de start van het nieuwe onderzoeksprogramma voor de Nationale Wetenschapsagenda te markeren. De bijeenkomst vindt plaats van 14.30 tot 16.30 uur in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Tijdens de bijeenkomst worden de aanwezigen geïnformeerd over de opzet van het nieuwe onderzoeksprogramma en wordt de toekomst van de Nationale Wetenschapsagenda nader bekeken. Verschillende sprekers zullen een vergezicht schetsen. Welke vragen kunnen beantwoord worden, welke nieuwe verbindingen gelegd en wat betekent dit voor de wetenschap én de samenleving?
 
De bijeenkomst is bedoeld voor vertegenwoordigers vanuit de wetenschap, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven, als ook de ministeries en kenniscoalitie. Vanuit de kennisinstellingen valt te denken aan potentiële indieners, beleids- en/of subsidieadviseurs.
 
Aanmelden kan via het aanmeldingsformulier. Via de livestream van Pakhuis de Zwijger (https://dezwijger.nl/live) is de bijeenkomst ook te volgen.
 
Het kabinet heeft dit voorjaar extra middelen toegezegd voor onderzoek en innovatie. Het ministerie van onderwijs wil hiermee verder uitvoering gaan geven aan de Nationale Wetenschapsagenda. Zij heeft de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) gevraagd met dit doel een onderzoekprogramma in te richten.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids