Normal_ontslag_weglopen_wandelen

Een docent van het Elde College in Sint-Michielsgestel is met onmiddellijke ingang op non-actief gesteld. Hij zou mogelijk een seksuele relatie hebben met een minderjarige leerling. De man is vrijdag aangehouden en zaterdag na verhoor weer vrijgelaten. Dit meldt RTL Nieuws.

Het Elde College heeft de docent met onmiddelijke ingang op non-actief gesteld en beraadt zich op verdere gepaste maatregelen, zo zegt de school in een reactie op haar website. De school was in het weekend op de hoogte gesteld van het politieonderzoek naar de docent. De school heeft inmiddels alle ouders gemaild over de situatie en benadrukt dat leerlingen die vragen of opmerkingen hebben, terecht kunnen bij hun mentor, de zorgcoördinatoren of de vertrouwenspersonen.
 
De zaak kwam aan het licht doordat een getuige aan de bel trok bij de politie vanwege zijn vermoeden over een mogelijk relatie tussen de docent en een leerlinge. De politie startte een onderzoek en besloot vrijdagmiddag om de docent aan te houden. In de tussentijd spraken agenten ook met de leerlinge en getuigen. 
 
Het Elde College betreurt de situatie en verleent alle medewerking aan het strafrechtelijk onderzoek. De school zegt in de verklaring dat alle zorg nu naar de leerling gaat.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids