Normal_normal_mespuntje__002_

De gemeente Rotterdam lanceert vandaag een veiligheidsplan om middelbare scholen en mbo’s in de stad veiliger te maken. Het plan zal van start gaan op het moment dat de scholen weer opengaan. Dit melden Trouw en NU.nl.

De afgelopen tijd is het aantal steekincidenten, waarbij minderjarigen als verdacht beschouwd worden, toegenomen. Vorig jaar waren er 93 steekpartijen in de gemeente Rotterdam: een kwart meer vergeleken met het jaar daarvoor. In 21 gevallen daarvan was de dader minderjarig.
 

Steekincidenten

Hoewel de acties niet schoolgericht zijn, hebben scholen wel last van de gevolgen. Zowel slachtoffers als daders van de steekpartijen zitten vaak op school. Scholen voelen de behoefte hier iets mee te doen en besloten actie te ondernemen. 
 

Veiligheidsplan

Er zal extra toezicht gehouden worden op scholen waarbij de situatie volgens het eigen bestuur problematisch is. Dit toezicht heeft onder meer als doel drugsdealers, die in de buurt van de school aanwezig zijn, tegen te gaan. Bovendien ontvangen scholen subsidie waarmee leerlingen en leerkrachten trainingen krijgen om met agressie om te leren gaan.
 

Boete

Burgemeester Aboutaleb liet vorige maand al weten een boete aan ouders uit de delen wanneer hun kind voor de tweede keer met een mes op zak aangehouden wordt. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids