Normal_liefde

Het schoolbestuur van basisschool de Wegwijzer uit het Brabantse Lepelstraat komt terug op het besluit om een leerkracht weg te sturen. Een juf die een relatie kreeg met een (gescheiden) ouder van een leerling werd aanvankelijk overgeplaatst naar een andere school. Volgend schooljaar mag zij toch weer terugkeren op de Wegwijzer. Dat meldt het AD.

Het besluit om de verliefde juf van school te sturen werd vlak voor de meivakantie bekend. Volgens schooldirecteur Hans Verbiest is dat besloten om allerlei mogelijke risico’s te voorkomen. Ouders en leerlingen waren het echter niet eens met het besluit en kwamen in actie. Zij vonden het juist goed dat de leerkracht open was over haar relatie. Er werd zelfs een actiecomité opgericht door ouders om de juf, die bovendien bij de kinderen erg populair is, terug te laten komen.

De emotionele oproepen hebben ertoe geleid dat het schoolbestuur terugkrabbelt. De school wil verder niet ingaan op de zaak, maar maakte bekend dat de juf na de zomervakantie gewoon weer terugkeert voor de klas op de Wegwijzer. Verbiest bracht de ouders van de leerlingen middels een brief op de hoogte. Daarin staat ook vermeld dat de betreffende klas tot de zomer les krijgt een vervangster.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids