Normal_schoolplein_spelen

Het schoolbestuur van basisschool De Wegwijzer in het Noord-Brabantse Lepelstraat heeft een leerkracht met onmiddellijke ingang overgeplaatst naar een andere schoollocatie. Volgens het bestuur is haar relatie met een ouder van een leerling uit haar klas ongepast. Ouders van leerlingen van de school vinden het besluit overdreven en onnodig. Dat meldt het AD.

De juf uit groep 5-6 is overgeplaatst naar een andere school van scholengemeenschap Lowys Porquinstichting. Ouders van de leerlingen en de medezeggenschapsraad (MR) hebben een actie opgezet om hun ongenoegen te laten blijken. Zij vinden dat de leerkracht gerust op de school had kunnen blijven. De actievoerders zijn boos dat de stem van ouders en andere leerkrachten niet is meegenomen in het besluit.

De actiegroep heeft een brief opgesteld waarin ouders worden opgeroepen hun handtekening te zetten als protest tegen het besluit van het schoolbestuur en de directie van De Wegwijzer. Inmiddels heeft meer dan helft van de ouders gehoor gegeven aan de handtekeningenactie. Om de betreffende leerkracht en de kleine basisschool niet verder te beschadigen, wil een woordvoerder van de actiegroep niet verder inhoudelijk reageren op de ophef. Die mening wordt gedeeld door voorzitter Stéphane Cépèro van het College van Bestuur van Lowys Porquin.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids