Normal_geld3

Vanaf 1 mei aanstaande is het voor schoolbesturen in het basisonderwijs mogelijk om een zogenaamde Teambeurs aan te vragen. De bijdrage is bedoeld voor een masteropleiding die in teamverband wordt gedaan. Het doel van deze nieuwe subsidie is om scholen meer gelegenheid te bieden voor het delen van kennis, om tenslotte de school beter te kunnen ontwikkelen. Dat meldt VOS/ABB.

Net als bij de Lerarenbeurs worden bij de Teambeurs het collegegeld en de studieverlofkosten vergoed. Een bijkomend voordeel van de nieuwe beurs is dat de vervangingskosten nog een jaar na het afsluiten van de opleiding worden voortgezet. Per deelnemende leraar komt dat wekelijks neer op vier uur aan vervangingskosten. Minstens twee leraren van één schoolbestuur die een masteropleiding willen doen, moeten de Teambeurs aanvragen.

Dankzij deze regeling zou het voor leerkrachten die een master hebben afgerond makkelijker moeten zijn om hun nieuwe kennis en vaardigheden te gebruiken. Die kennis kunnen zij vervolgens delen met collega’s die geen masteropleiding hebben afgerond. Uiteindelijk moet dit positief bijdragen aan de ontwikkeling van de school.

Schoolbesturen die de subsidie willen aanvragen, moeten bij die aanmelding al laten weten hoe hun ontwikkelplan eruitziet. De aanvraag kan worden ingediend tussen 1 mei en 15 oktober van dit jaar. Voor het komende schooljaar heeft het ministerie van Onderwijs bijna 12 miljoen euro uitgetrokken voor deze Teambeurs.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids