Normal_old-books-11281939505msrn

Net als de afgelopen drie jaar, wordt ook dit jaar gestemd om de beste geschiedenisdocent te verkiezen. Martine Gosselink, hoofd afdeling Geschiedenis, neemt de vakjury onder haar hoede. Het Rijksmuseum wil met de verkiezing leraren in het zonnetje zetten die hun kennis op een inspirerende en enthousiaste manier overbrengen op scholieren. Dat meldt het Rijksmuseum.

Een vakjury van tien vooraanstaande historici bepaalt in oktober van dit jaar wie de uiteindelijke winnaar wordt. De geschiedenisdocent van het jaar mag zich daarnaast ook een heel jaar ambassadeur van het geschiedenisonderwijs noemen. Bovendien mag de winnende docent drie klassen meenemen naar het Rijksmuseum en de leraar mag tijdens een van de lessen geschiedenis een lesvideo maken.

Leerlingen kunnen hun favoriete geschiedenisdocent tot 31 maart aanstaande nomineren voor de verkiezing Geschiedenisleraar 2017. De kandidaat moet door zowel leerlingen als andere docenten en/of directieleden van de school worden aanbevolen. Ook ouders mogen daar een rol in spelen. Voor leerlingen en docenten is er een apart aanmeldformulier te vinden op de website van het Rijksmuseum: https://www.rijksmuseum.nl/nl/geschiedenisleraar-2017.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids