Logo_techniektalent.nu__techniek

Op 23 maart aanstaande wordt er op initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Onderwijs (NVON) voor bèta- en techniekdocenten in het voortgezet onderwijs een techniekdag gehouden. Tijdens de bijeenkomst zijn er diverse workshops te volgen, die als doel hebben om techniekonderwijs inspirerender te maken. Dat meldt Techniek Talent.nu.

Docenten van bèta- en techniekvakken leren er hoe ze hun lessen aantrekkelijker kunnen maken voor scholieren. Techniek Talent organiseert vier workshops waarbij loopbaanoriëntatie en de samenwerking met bedrijven voorop staan.

De eerste workshop gaat over het effect van een activiteit, zoals een gastles of bedrijfsbezoek. Voorbereiding en reflectie op de activiteiten worden onder de aandacht gebracht.  Samen met collega’s worden docenten in deze workshop uitgedaagd verschillende werkvormen te bedenken.

De tweede workshop richt zich op gastlessen van een bedrijf met als doel om de inhoud van deze lessen zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de leerlingen. Workshop 3 van Techniek Talent gaat over vakvaardigheden van de toekomst. Verschillende vaardigheden als samenwerken, presenteren en probleemoplossend denken koen daarbij aan bod.

De laatste workshop gaat over vaklessen en bedrijven. Er wordt ingegaan op de vraag hoe een bedrijf gevonden kan worden dat wil samenwerken op het gebied van contextrijk onderwijs en wie dit binnen de school moet regelen. Samen met een bedrijf wordt door de docenten in deze workshop een lesactiviteit ontworpen.

Het hele programma van de BètaTechniekdag is te vinden op www.betatechniekdag.nl. Daar kunnen docenten zich ook inschrijven.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids