Logo_hanzehogeschool_logo

Op woensdagmiddag 8 februari vindt op de Hanzehogeschool Groningen de officiële lectorinstallatie van Elles Bulder plaats. Bulder richt zich met het lectoraat Krimp & Leefomgeving op de gevolgen van demografische transitie en selectieve krimp voor onze leefomgeving. Dit meldt Hanzehogeschool.

De trek van het platteland naar de steden is niet nieuw. Ook deze week publiceerde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) weer cijfers die dit bevestigen. Daarnaast worden mensen steeds ouder, worden er minder kinderen geboren en wonen in Nederland ook steeds minder mensen in één huis. Onze leefomgeving verandert ingrijpend door deze facetten en ook de gevolgen hiervan zijn weer voor elke regio verschillend: complexe situaties, waarover meer kennis opgebouwd moet worden.

Hieraan draagt het lectoraat bij, met speciale aandacht voor initiatieven vanuit bewoners, lokale organisaties, overheden en promotieonderzoek naar burgerinitiatieven. Niet alleen Noord-Nederland is onderwerp van onderzoek, maar er wordt ook nauw samengewerkt met verschillende partners uit binnen- en buitenland.

Elles Bulder studeerde in 1988 af als economisch historicus aan de RUG. In datzelfde startte ze haar promotieonderzoek bij het Tinbergen Instituut. In 1989 maakt zij de overstap naar de Universiteit van Cambridge en rondde haar onderzoek af in 1993 door te promoveren op het proefschrift ‘Social economics of Old Age. Strategies to maintain income in later life.’ Sinds 1994 heeft ze haar eigen onderzoeksbureau.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids