Normal_onderwijsraad_logo

De Onderwijsraad heeft een prijs voor het beste onderwijsblog ingesteld. Met deze prijs wil de raad het publieke debat over onderwijs via social media bevorderen. Social media spelen in de huidige tijd een belangrijke rol in opinievorming over onderwijskwesties. De beste onderwijsblogger wordt bekendgemaakt tijdens de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) 2017. Dit meldt de Onderwijsraad.

Voor de prijs komen Nederlandstalige actuele websites in aanmerking die regelmatig blogs, podcasts of vlogs plaatsen van mensen uit het onderwijs afkomstig uit alles sectoren van het veld vanaf basisonderwijs tot en met het hoger onderwijs. De prijs bestaat uit een kunstwerk van Christine van der Ree en een geldbedrag van 1500 euro. De jury bestaat vooralsnog uit adviseur Ict en Onderwijs Margreet van den Berg, onderwijsjournalist Emmanuel Naaijkens en collegevoorzitter Richard Toes van het Wartburtcollege. Een vierde juryplaats zal worden ingenomen door de winnaar van de verkiezing van Leraar van het Jaar.

Van 1 september tot en met 15 oktober kunnen blogs ingezonden worden via www.onderwijsjournalistiek.nl/blogprijs. Daar staan ook de voorwaarden waaraan de inzendingen moeten voldoen. Begin december worden de nominaties bekend gemaakt. De bekendmaking van de winnaar vindt plaats tijdens de NOT op vrijdag 27 januari 2017 in de Jaarbeurs van Utrecht.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids